Новини По света Полезно 

Какво е бъдещето на Барселона след продажбата на Неймар

В късният съботен мач каталунците, след  хеттрик на Лионел Меси, спечелиха с убедителното 5-0, срещу градският съперник от Еспаньол.

По важният въпрос, обаче,  забелязват ли се промени в играта и настроението на Барселона.

Според нас в двубоя видяхме двете лица на испанският гранд.

През по-голямата част от мача, и най-вече през първото полувреме каталунците играеха с голямо желание. Изглежда Валверде все пак успява да внесе малко по-различно настроение и стил в играта. Видяхме един Меси, който напомняйки на по-ранните си години се движеше много повече по терена, не чакаше топката, а я търсеше. Забеляза се и това, че като че ли младите попълнения, като Деулофеу добиват все повече увереност във възможностите си.

Особено в края на миналият сезон най-големият проблем на Барселона беше, че всички се вторачват в Меси, и цялата игра се върти около него. Този път това не изглеждаше така.

За отбелязване е страхотният дебют на Дембеле. Макар че влезе към края на мача, се появи на терена със самочувствие, успя да направи няколко добри отигравания, като дори асистира на Суарес за петият гол.

Барселона се опитваше да играе по-бързо, да не разцъква нескончаеми подавания напред и назад, да центрира. Все пак видяхме и старото и лице. На моменти се поддаваха на навика и се връщаха към играта от последният сезон, които не им донесе особени успехи.

Отново имаше моменти в които позволяваха на противника да достига до възможности от никъде, но трябва да се отбележи, че в атакуващ план Еспаньол се представяше добре, с комбинативен и бърз футбол, нещо което всъщност го умеят повечето тимове в Ла Лига.

Все пак на моменти си проличаваха някой от проблемите на каталунците – липсата на класически плеймейкър, какъвто беше Шави, както и проблемите в защита.

Последни публикации

Leave a Comment

Translate »