Англия 

Димитър Митов: Третото ниво на английския футбол е подобро от А Група

Героят на Кеймбридж при отстраняването на Нюкасъл (1:0) от ФА Къп – Димитър Митов заяви пред колегите от „dsport“, че е горд от представянето си, и допълни, че английската Лига 1 е по-добра от елитната българска дивизия.

„Казаха ни, че това е най-голямата победа в историята на клуба. Това ще бъде ден, за който ще се говори през следващите 10-20 години. Горд съм от победата. Най-хубавото беше да видя няколко български знамена на трибуните на „Сейнт Джеймсис Парк“.

Наистина съм щастлив, че накарах дори за малко на Острова отново да се говори за България. Благодарен съм на всички за подкрепата. Пътят към успеха е много лишения и труд. Трябва да имаш и късмет. Благодаря на хората, които ми помогнаха да изляза от школата на Христо Стоичков в Етрополе в чужбина.

Вече имам над 100 професионални мача. Не знам колко много вратари на 24 години са изиграли повече двубои в английски футбол от мен. Винаги съм мечтаел да играя на Острова и точно това се случва. Със сигурност навсякъде се говори за мен. Цяла Англия ме търси за интервюта, но както казах на моите съотборници, това вече е в миналото.

Не искам да играя до края на живота си в Лига 1. Не че е слабо първенство, изключително трудно е. Има много добри отбори и футболисти. Моята мечта обаче е да стигна възможно най-високо. Не знам защо повечето в България сравняват Лига 1 с третото ниво на българския футбол. Няма нищо общо. Третото ниво в Англия е със сигурност по-добро от А Група. Само вижте кои отбори са в Лига 1 – Съндърланд, Шефилд Уензди, Уигън, Чарлтън, Ипсуич“, каза Митов.

Последни публикации

Leave a Comment

Translate »